Doi pe un balansoar
William Gibson


“- Ei bine, hai să vorbim de soția mea că și ea se interesează de tine, ce mai, eu am ajuns un fel de om de legătură între voi două!
- Ți-am văzut chitanța de la telefoane, cea de luna trecută. Omaha-Nebraska 9,81, Omaha-Nebraska 12,61. Adică ce ești tu, campion mondial la inter-urbane?
- Nu o pot lăsa așa, are necazuri mari…
- Cine n-are?!!”


Într-o metropolă tipic americană în care surplusul de populație face din toți oamenii niște însingurați trăiește o femeie între 25 și 30 de ani. N-ar putea spune ce e în neregulă cu ea dar se pare că atrage ca un magnet numai bărbații nepotriviți, profitorii, escrocii sentimentali, cinicii; victimă perfectă, îi lasă pe toți să profite de ea apoi rămâne iar singură și nefericită blestemându-și caracterul, nenorocul. Într-o zi, când nu mai spera nimic, cunoaște un bărbat mutat de curând în oraș după un divorț dureros. Omul acesta este primul din viața ei care nu vrea să profite de ea, primul care se interesează sincer de persoana ei și care o învață cum să nu mai fie o victimă în fața tuturor. El o transformă dintr-o persoană singuratică și complexată într-o femeie mândră și conștientă de frumusețea ei. Numai că într-o zi el este chemat înapoi de fosta lui soție și el nu poate pur și simplu să refuze chemarea asta de sirenă. Cel mai bun dintre prietenii ei, cel mai dezinteresat și mai puțin profitor a reușit astfel să o rănească iremediabil pentru că o iubise cu adevărat. Orice alt parazit ar fi fost uitat repede dar omul acesta o lasă mai nefericită decât o găsise acum când ea aflase cum arată iubirea adevărată și nu putea să mai dorească altceva. "Doi pe un balansoar", prin premiera sa new-yorkeză„din 1957 a reprezentat debutul propriu-zis al autorului în teatru. După 1957 piesa face o strălucită„carieră internă…națională. Rolurile create pe scenă, cel feminin de Anne Bancroft, Shirley MacLaine, Annie Girardeau, cel masculin de Robert Mitchum, Peter French, Henri Fonda, Jean Marais, Marcello Mastroiani, de-a lungul anilor, în montări de excepție precum cele ale lui Peter Brook, Luchino Visconti, Miklos Gabor, au fost primite cu satisfacție și emoție de publicul din toate rolurile unde s-a jucat pe scenă„sau în film.

Regia: Liviu Pancu

Distribuția: Dan Rădulescu, Dana Pancu

Scenografia și costumele: Szabo Anammaria, Dana Pancu
Lumini:Michi Claudiu Mihai
Sunet:Valentin Sechereș
Sufleor: Maria Roiban
Producție:Gheorghe Ruța, Michi Claudiu Mihai

 

Merlin sau Vrăjitorul lumii medievale
Spectacolul Festivalului Sighișoara Mediavală 2011

teatrulscena's merlin album on Photobucket

 

Farse Populare Producția Teatrul Scena
Năbădăile Iubirii, Doctor Arlecchino,
Acul Cumetrei Gurton, Pățăniile lui Arlecchinoteatrulscena's Farse Populare album on Photobucket

Cele 7 zile ale lui

Simon Labrosse 

 
o poveste de Carole Frechette
   

Citeşte articolul din Mesagerul de Bistriţa

 CELE 7 ZILE ALE LUI SIMON LABROSSE este un text canadian scris de Carole Frechette iar  viziunea regizorală nu vine decât să surprindă unul dintre marile neajunsuri ale secolului 21 - lipsa unei comunicări autentice. Drama individului în a-şi trăi singur clipele divine a unei vieţi umane, nu face decât să ne întristeze pe alocuri şi să ne determine să fugim de Marea Singurătate.

Regia: Liviu Pancu

Distribuţia:

Simon Labrosse : Liviu Pancu

Leo: George Sfîrăială

Natalie: Nicoleta Dănilă

 

Intrusa  

 
o poveste dupa  J. L. Borges
   

Avanpremiera: 29 Decembrie 2010
Premiera: 9 Ianuarie 2011

 

Vizualizează articolul scris de Rudy Moca despre piesa "Intrusa"

 


Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa

Intrusa


« Intrusa » este un spectacol de teatru-dans pe ritmuri de Tango Argentinian.
Povestea  se bazează pe o nuvela a lui J.L.Borges cu acelaşi nume care descrie viaţa a doi fraţi ce se vor îndragosti de aceiaşi femeie. Tema principală este dragostea dintre fraţi si felul in care această dragoste gestionează relaţia cu femeia, intrusa din viaţa lor.

Distribuţia:

Intrusa: Dana Pancu

Fratele cel mic: Csaba Ciugulitu

Fratele cel mare: Liviu Pancu